Mange føler sig både stressede og skuffede, når de prøver at være mere synlige på de sociale medier

november 16, 2021
november 16, 2021 Tine Lehrmann

De fleste virksomheder vil sætte pris på vigtigheden af at være synlige på nettet. Det betyder ikke kun, at flere mennesker ser din virksomhed, det kan også betyde en stigning i omsætningen, da flere besøgende bliver til betalende kunder.

"Det vigtigste sted at være synlig er på de sociale medier."

Lehrmann London

Sociale medier er der hvor dine kunderne er

Uanset om du er en online- eller offlinevirksomhed, så er de sociale medier den hurtigste og nemmeste måde at øge synligheden omkring din virksomhed og skabe bedre relationer med din målgruppe.

Mange er blevet trætte af de traditionelle e-mail- og telefonkontaktkanaler og foretrækker at springe direkte til de sociale medier med deres anmeldelser og klager. Hvis de ønsker at få anbefalinger om noget – fra den bedste lokale kaffebar til den mest pålidelige business coach – så leder man online ved at tjekke din Facebook-side eller Instagram-feed.

Så hvis det er så nemt at øge synligheden på de sociale medier – hvorfor synes mange virksomheder stadigvæk at det er svært?

Hvorfor virksomhedsejere kæmper med at blive synlige på sociale medier platforme

Der er to problemer.

For det første er der mange virksomheder, der synes, at de sociale medier er uoverskuelige og ved ikke helt hvordan, man skal gribe det an. De ved ikke helt hvordan, man bedst udnytter de forskellige platforme.

De sociale medieplatforme laver ændringer og nye implementeringer og det kan gøre det mere uoverskueligt, hvis man ikke sidder med det til daglig.

For det andet, så er der mange, der enten giver op eller det stik modsatte og prøver for hårdt. Mange føler, de hele tiden at lidt bagud, men prøver at komme med på noderne. De gør often den fejl, at de satser på for mange platforme på én gang og det er bedre at fokusere på et par enkelte end at gøre noget halvt på for mange.

Hvis man går igang med for meget på én gang og ikke opnår nogen resultater, så er det klart, man bliver både skuffet og måske endda stresset over at tiden man har brugt, ikke har givet nogen resultater.

Hvis du føler, at dit arbejde på de sociale medier kun skaber frustration, så er her et par gode råd.

# 1: Lav en markedsanalyse.

Find ud af hvilke sociale medieplatforme din målgruppe bruger og hvad der passer bedst til din virksomhed. For de fleste virksomheder vil det mest sandsynligt at være på Facebook. Hvis du målrettet går efter andre professionelle virksomheder, skal du kigge på LinkedIn. Hvis din virksomhed er en mere visuel-baseret (mode, skønhed, biler, mad osv.) så skal du kigge på Pinterest og Instagram.

#2: Vælg hvilken platform du vil have focus på først

Hvis din målgruppe bruger mere end én platform – så vælg en af dem og fokuser kun på den til at starte med. Det er langt bedre at være god på en platform end at fejle på dem alle! Først når du er sikker på én, bør du overveje at gå igang med én mere.

# 3: Forstå at det tager tid at se resultater.

Tag dig god tid til at forstå platformen. Test hvad der virker og ikke virker for dig – men du må også indse, at du ikke opnår success på 24 timer. At få mere synlighed tager tid og det kræver en regelmæssig indsats.

# 4: Husk dig selv på at du ikke behøver at være alle steder på en gang.

Du behøver ikke at være alle steder på én gang, du behøver aldrig at være på alle de sociale medier! Det er en god ide at sikre profilnavne og urls, der passer til din virksomhed på alle platforme. Men du sikrer kun dem, for at ingen andre skal tage dem, men du behøver ikke bruge dem alle – nu eller nogensinde. Hvis din målgruppe ikke bruger en platform, så behøver du ikke være synlig der. At blive synlig handler ikke om at være overalt – det handler om at være på det rigtige sted.

# 5: Ha’ en social medieplan.
Få en social medieplan på plads. Den vil hjælpe dig med at holde dig på sporet og sende den rigtige type indhold til din målgruppe.

At blive synlig på sociale medier er kun en del af din overordnede brandingstrategi. Lehrmann Denmark har en brand specialist som forstår at sætte liv i dit brand. Hvis du gerne vil have yderligere hjælp til dine branding, så ring endligt på 26243133 og lad os tage en snak!

LAD OS SKABE NOGET FEDT SAMMEN

Dit nye marketing bureau

Studio i Danmark

Fåborgvej 24
5762 Vester Skerninge
Denmark

info@lehrmanndenmark.com

+45 2624 3133

Studio i London

Studio 1
Fairbank Studio 2
65-69 Lots Rd,
London SW10 0RN

info@lehrmanndenmark.com

+44 207 610 0045

Lehrmann Denmark

© 2023
contact-section