info@lehrmanndenmark.com
26243133

Hvad skal du kigge efter, når du vælger et nyt web bureau

Hvad skal du kigge efter, når du vælger et nyt web bureau

Investering af en ny hjemmeside kan være dyr. Så før du vælger hvilket firma, er der flere ting, du bør overveje. Vi anbefaler stærkt at spørge følgende spørgsmål, inden du tager din endelige beslutning.

1. Håndterer du al programmering internt? Hvor stor er dit team? Hvor længe har de arbejdet sammen? Mange designfirmaer har ikke deres egne programmører. Dette er typisk et tegn på, at den person, der sælger dig hjemmesiden, ikke forstår den teknologi, der driver din hjemmeside. Derfor kan en mellemmand mellem dig og dine programmører gå hen og blive en ren katastrofe. Du køber faktisk en tredjeparts arbejde, som du ikke ved noget om. Sørg for, at firmaet du ansætter, har deres egne webudviklere. Derudover tager det mange år, før man kan kalde sig eksperter. Hvis teamet på det valgte web bureau har arbejdet sammen i mange år og har erfarring med din ønskede teknologi i tre eller flere år, så har de sandsynligvis også den rigtige erfarring.

2. Hvor mange år har I arbejdet på min ønskede teknologi? Kan du vise mig administrationsdelen på lignende hjemmesider, du har implementeret? At få et kig på “back-end” (content management systemet) vil være meget informativt, og du kan få en fornemmelse af, om dit web bureau ved, hvad de taler om. Du skal kunne være i stand til hurtigt og intuitivt at redigere din hjemmeside for at opnå en langsigtede værdi af din nye hjemmeside. Hvis du skal kontakte dit web bureau, hver gang du vil redigere et ord på din hjemmeside, vil du miste både din tålmodighed og også betale unødige penge.

3. Kan du bygge hjemmesiden, så den er responsive? (Det vil sige, at den vises optimalt på mobile enheder og tablets). Over 50% af alle hjemmesider ses nu på enten mobiltelefoner eller tablets. Din hjemmeside skal bygges, så den fungerer 100% på mobiltelefoner. Det vil sige, at din hjemmeside er  “responsive.” På almindeligt sprog betyder det, at hjemmesidens design og layout ændrer sig og tilpasser sig dimensionerne af skærmen, som den ses på.

4. Er dit content management system (CMS) noget du selv programmerer, eller bruger du open source? Hvilke typer licensgebyrer er der? Der er mange content management systemer på markedet. Software, der er “open source”, betyder, at den er skabt og vedligeholdt af udviklerfællesskabet som helhed og gratis at bruge (selv om det stadig koster penge at implementere) og ofte betyder, at der er mange, der kan arbejde med det, så du er ikke fanget af kun at kunne bruge en programmør. Dette betyder også, at det holder udviklingsomkostningerne nede. Software, der ejes af et web bureau , kan være et problem, for det kan betyde, at det kun er én eller meget få programmører der ved, hvordan man arbejder med det. Forestil dig at købe en bil, hvor motoren har et helt specielt design, så der kun er én mekaniker, der ved hvordan, man arbejder med den. Det kan hurtigt blive dyrt og det er også meget risikabelt. Du bør vælge den billigste og mest udbredte teknologi, der giver dig den funktionalitet, du har brug for. WordPress er det bedste  content management system for små og mellemstore virksomheder, da det bruges af millioner verden over.

5. Tilbyder du en garanti? Hvis ja, hvor lang tid er garantien god for? Vedligeholdelsesplan? Serviceplan? Hosting? Hvad er disse omkostninger? En hjemmeside er som en bil. Den kræver løbende vedligeholdelse og support (du skal skifte olien!). Hver eneste dag sker der ændringer på internettet. Webbrowsere opdateres, der kommer nye virus og ny funktionalitet introduceres. Din hjemmeside kan fungere smukt i dag og og blive hacket imorgen. Du skal forberede dig på løbende omkostninger. Det er bedst at vide, hvordan web bureauet du ansætter, kan klare disse udfordringer.

6. Hvordan er din prisstruktur? Vil det være på timeløn eller et fast tilbud baseret på projektet? Hvor ofte går dine projekter over budget? Hvad er din betalingspolitik? Er der en klar procedure for fakturering for ekstra funktioner eller arbejde uden for projektets oprindelige anvendelsesområde? Der er mange web bureauer, der underbyder for at få en opgave, og efterfølgende kommer med ”det var ikke med i prisen”. Det er derfor vigtigt at lave en meget detaljeret projektbeskrivelse, så der ikke kommer nogen overraskelser. Det er bedre at give pris på alle tænkelige problemstillingerne, og så ende med at fakturere mindre, end hvad tilbuddet lød på. Vi vil gerne vide præcis, hvad vi skal programmere, før vi giver kunden en pris. På denne måde kan vi garantere, at vi leverer projektet til tiden og det ikke går over budget. Hvis et web bureau ikke laver en meget detaljeret plan og husker at stille en masse spørgsmål til dit project, så kan vi kun sige … pas på!

7. Hvor lang tid tror du det vil tage at bygge min hjemmeside? Her er endnu en grund til at bede om referencer. Tog det længere tid at bygge hjemmesiden end først estimeret? Hvor hurtigt arbejdet kan udføres går også tilbage til spørgsmål nr. 1. Hvis teamet har arbejdet sammen og med samme teknologi, så har de sandsynligvis fået rettet de fleste fejl og kan arbejde hurtigt. En tredjepartsudvikler, der arbejder med ny teknologi, kommer sandsynligvis til at støde på flere udfordringer og vil ikke leverer opgaven til tiden.

8. Må jeg bruge alle mine designfiler til andet brug? Jeg har set, at nogle virksomheder holder deres kunder som gidsler. Ved at sige, at de ejer designfilerne. Hos os har vi en anden politik, vi giver vores kunder adgang til alle de filer, de gerne vil have ved afslutningen af alle projekter. Hvis du glemmer at spørge, kan du risikere, at du ikke har lov til at bruge filerne til andet brug og skal derfor betale for at få dem produceret igen.

9. Hvordan måler du succesen med dine hjemmesider? Der er mange måder at måle succes på en hjemmeside. Succes kan være trafik, konverteringer, salg mv. Uanset hvad dine mål for succes er, skal du sørge for, at du har adgang til analyser af traffikken på din hjemmeside. Sørg for at web bureauet har det med i deres tilbud til dig. Når hjemmesiden lanceres, skal trackingkoder allerede være installeret, så du fra dag et kan se, hvor meget traffik du får, og hvor den kommer fra.

10. Hvornår startede din virksomhed? Hvor mange ansatte har du? Du skulle gerne finde et web bureau, du kan samarbejde med i lang tid. Størrelsen kan også være en faktor. Store eller små har de begge deres fordele og ulemper. Typisk er størrer firmaer dyrere med deres priser. Men størrelsen har sine fordele. Hvis en medarbejder hos et stort firma har en fridag, er der andre ansatte der kan hjælpe dig. Jeg foreslår at vælge et web bureau, der passer bedst til dine behov.

11. Har du en dedikeret projektleder, der skal styre dette projekt? Det er meget nyttigt at have en dedikeret leder på dit projekt. De udarbejder en tidsplan, planlægger møder, koordinerer feedback, gennemgår og organiserer indhold osv. I nogle tilfælde er det ikke nødvendigt med en projektleder, hvis du taler direkte med dem, der laver dit arbejde. Så sparer du et ekstra led i ”fødekæden”. For mange led kan også forsinke dit projekt. Så igen, du skal vælge et web bureau ,der passer bedst til dine behov!

Udgivet af Lehrmann Denmark
  • 10882 views
  • 0 Comments
feb 9, 2018