info@lehrmanndenmark.com
26243133

Vigtige fordele ved responsive webdesign

Vigtige fordele ved responsive webdesign

Lidt historie og trends

Der er vist ingen, det kan benægte, at responsive webdesign er blevet utrolig populært i popularitet, specielt efter Google i 2015 meddelte, at mobilvenlige, responsive hjemmesider ville få et boost i søgemaskinernes placering.

Men responsive design går langt tilbage. Faktisk er den første hjemmeside med et layout, der tilpasser sig forskellige browsers’ breder (dimensioner), designet omkring 2002. Takket være den teknologiske udvikling er det faktum, at designe til nettet altid betød at designe til forskellige skærmstørrelser, var responsivt webdesign et naturligt resultat.

Men det var først i 2010, at begrebet responsive webdesign blev mere kendt, da webudvikleren Ethan Marcotte, skrev en bog om responsive webdesign.

Siden da udviklede teknologien sig endnu mere, og vi har set et stigende antal af folk, der bruger deres mobiletelefoner og tablets til mere end blot at foretage opkald og sende beskeder, men også til at læse nyheder og besøge andre hjemmesider.

Nøgletal – Sammenligningen mellem brug af mobiltelefon og computer fra 2016 til 2017.
1. Stigning af besøg til hjemmesider fra mobiltelefon steg fra 57% til 63%.
2. Stigning af tiden brugt på en hjemmeside fra en mobiltelefon steg fra 40% til 49%

Når man ser på ovenstående tal, er det klart, at responsive webdesign er kommet for at blive. Eksperter forudser, at stigningen vil fortsætte. Så derfor er det nu endnu vigtigere, at ens hjemmeside er responsive.

I denne artikel kigger vi på fordelene ved responsive webdesign. Vi vil gerne vise dig, hvordan din hjemmeside og dit firma kan få gavn af det.

Der er utrolig mange fordele ved responsive webdesign. Designet påvirker din søgemaskine optimering (SEO), bruger oplevelsen er bedre og øger konverteringen (antallet af folk der enten køber på din shop eller kontakter dig med en forespørgsel). Alt sammen med til at forbedre oplevelsen af din hjemmeside, en derved bidrager til din vækst. Her er de 12 vigtigste fordele ved responsive webdesign.

1. Forbedret brugeroplevelse

En hjemmeside, der er responsive, giver en bedre brugeroplevelse. En vigtig faktor, der viser kvaliteten af brugeroplevelsen, er den tid, de bruger på din hjemmeside. Hvis hjmmesiden er for svær at navigere rundt i eller bruge, fordi de besøgened konstant skal sidde med fingerne og ”knibe og zoome” på skæren, fordi indholdet ikker nemt at tilgå. Så bliver de ikke længe på din hjemmeside, men finder istedet for  en hjemmeside der er mere brugervenlig.

Hvis din hjemmeside istedet ændre sig og tilpasser sig den skærmstørrelse den besøgende sidder med, vil de uden problemer kunne bruge navigationen, links, knapper eller udfyldning af formularer. Som følge heraf bliver deres brugeroplevelse bedre, og de vil bruge mere tid på din hjemmeside.

Forbedret brugeroplevelse og brugervenlighed kan hjælpe til at dine besøgende faktisk anbefaler din hjemmeside til andre.

2. En stigning i trafik fra mobiltelefoner

Statistikker (fra sidste kvartal i 2017) viser, at næsten 52% af alt global webtrafik kommer fra mobiletelefoner eller tablets i sidste kvartal af 2017. De tegner sig for mere end halvdelen af al internettrafik og viser, hvor vigtigt det er at din hjemmeside er responsive. Start med at undersøge, hvor mange af dine besøgende, der kommer fra mobilenheder og den tid, de bruger på din hjemmeside. Det er data du kan få fra Google Analytics. Hvis din hjemmeside ikke allerede har et responsive design, så skal det selvfølgelig rettes til. Når hjemmsiden har et responsive design så prøv at se forskellen på antal besøg, og hvor længe besøgende bliver på hjemmesiden. Du vil med garanti se en stigning i hvor lang tid dine besøgende bruger på din hjemmeside besøgt fra mobiltelefoner eller tablets.

3. Hurtigere programmering

Det er ikke så lang tid siden, at det var almindelig praksis, at man lavede en separat mobilversion af sin hjemmeside, der blev vist, når serveren kunne se at besøget kom fra en mindre skærmstørrelse. Men at udvikle en mobilversion af din hjemmeside tager mere tid end at udvikle en responsive hjemmeside, der ser godt ud og fungerer, som den er beregnet til, uanset hvilken enhed dine besøgende bruger. En anden ulempe ved en mobil hjemmesideversion er, at de koster mere, fordi din udvikler skal programmere to hjemmesider i stedet for én.

4. Hjemmesiden er lettere at vedligeholde

Direkte forbundet til punktet ovenfor er at hjemmesiden er lettere at vedligeholde. Med to versioner af din hjemmeside skal din medarbejder eller din programmør bruge tid og ressourcer til at styre to hjemmesider. Med et responsive webdesign kan dine medarbejdere bruge mindre tid på vedligeholdelsesopgaver og fokusere på vigtigere opgaver så som marketing, A/B-tests, kundeservice, produkt- eller indholdsudvikling og meget mere.

5. Bedre ranking på Google da to versioner af din  hjemmeside gør at du har indholdet dobbelt (Duplicate Content)

En anden ting at huske på med to versioner af din hjemmeside, så har du i virkeligheden indholdet dobbelt. Søgemaskinerne bliver hele tiden klogere, men de skal stadig forstå, hvilken hjemmesideversion, der er den vigtigste. Hvis du hare en  mobilversion af din hjemmeside, så er indholdet stadig det samme selvom webadressen (url) ændre sig.

Dette kan medføre, at begge versioner af din hjemmeside har lavere søgemaskine ranking, fordi søgemaskiner ikke ved, hvilket indhold, der er relevant. Hvis du vil have begge versioner af din hjemmeside til at havee en god placerring i Google, skal du oprette to separate SEO-strategier og kampagner og investere betydeligt flere penge ved at producere originalt og unikt indhold til både desktop og mobilversion af din hjemmeside.

Med et responsive webdesign kan du undgå alt det ekstra arbejde. Hvis du havde nogen tvivl om betydningen for responsive webdesign, så håber vi, at du nu er hjulpet godt på vej.

6. Enklere hjemmeside statistikker/analyser

Når du har to forskellige versioner af din hjemmeside, skal du holde styr på to sæt websiteanalyser, så du ved, hvor dine besøgende kommer fra, og hvordan de interagerer med dit indhold. Det betyder, at du skal holde øje med dobbelt så mange sider. Hvor er folk tilmeldt? Hvor får de ”tak for din henvendelse beskeder”. Hvor sker der en konvertering og meget mere?

Med et responsivt webdesign, er din hjemmeside statistik forenklet, da du kun skal holde øje med et enkelt sæt data. Du kan stadig få indblik i, hvilke enheder og browsere dine besøgende bruger, hvor de falder fra, og hvor længe de er på din hjemmeside, men du behøver ikke at læse data fra flere rapporter for at få et præcist billede.

7. Hjemmesiden vises hurtigere

Hjemmesider, der er responsive, har tendens til at indlæse hurtigere på alle enheder, men især på smartphones og tablets. Takket være responsive billeder, tager det væsentligt mindre tid for en side at blive indlæst, hvilket har en direkte indvirkning på varigheden af din brugeres besøg. Ifølge forskningen vil 53% af mobilbesøgende opgive en hjemmeside, hvis det tager længere tid end tre sekunder at indlæse siden.

8. Lavere afvisningsprocenter (Bounce Rates)

Afvisningsfrekvens angiver den procentdel af besøgende, der navigerer væk fra hjemmesiden, efter de kun har set en enkelt side. Som vi har nævnt ovenfor, betyder en responsive hjemmeside, at besøgende bliver længere på din hjemmeside, hvilket reducerer antallet af folk, der forlader siden igen efter bare at have set forsiden. Besøgende vil være mere tilbøjelige til at klikke igennem og læse andre sider på din hjemmeside og undersøge alt, hvad du har at tilbyde.

9. Flere konverteringer (Conversion Rates)

Mere tid på din hjenmmeside og lavere afvisningsrate er første skridt til at forbedre dine besøgenes brugeroplevelse og opbygge deres tillid. Når en hjemmeside er brugervnlig, så konverterer din besøg højere. Konvertering betyder tilmelding til dit nyhedsbrev, køb eller at du bliver kontaktet via telefon eller email. Overvej et øjeblik, at de gennemsnitlige smartphone konverteringsfrekvenser er op med 64% sammenlignet med en stationær computer, så det er ikke til at tage fejl af, alle bør have en hjemmeside med responsive design.

10. Bedre søgemaskine optimering (SEO)

En anden fordel ved responsivt webdesign er forbedret placering i søgemaskinerne. Fra april 2015 bgyndte Google at kigge på om din hjemmeside var responsive, og give en bedre placering i søgeresultaterne hvis du opfyldte den mobilvenlige test.

11. Flere delinger på sociale medier

Når det gøres korrekt, kan responsive webdesign give en stigning i delinger af dit indhold på de sociale medier. Responsive indhold gør det nemt at dele links til din hjemmeside selv på mindre skærme. Det gør dig mere synlig for et nyt publikum, som så fører til mere trafik og flere konverteringer. Samtidig kan sociale medier også påvirke din søgemaskine placering indirekte, fordi søgemaskiner vil bemærke den øgede interesse for din hjemmeside.

12. Bedre links tilbage til din hjemmeside (Backlinks)

Endelig er det værd at nævne, at et responsive webdesign kan hjælpe dig med at få flere links til din hjemmeside (backlinks). Backlinks spiller en vigtig rolle i enhver SEO-strategi, fordi de viser søgemaskinerne, at andre hjemmesider anser din hjemmside for at være en god kilde til at finde relevant information. Hvis din hjemmeside ikke er responsive, vil andre hjemmesider være mindre tilbøjelige til at have et link til din hjemmeside. For hvis brugeren får en dårlig oplevelse, så er den ikke anbefalingen værd.

Forbedre din bundlinje med et responsive webdesign

Som du kan se, er der mange fordele ved responsive webdesign, der kan hjælpe din virksomhed. Hvis din hjemmeside endnu ikke er responsive, er det et godt første skridt at planlægge et redesign og få et nyt og lækkert responsive design.

Hvis ikke din virksomhed allerede har fået testet hjemmesiden for de punkter, vi har været igennem ovenfor, er tiden inde til at få taget fat i jeres webdesigner. Hos Lehrmann Denmark stiller vi selvfølgelig altid op til en uforpligtende samtale om hvordan jeres hjemmeside kan forbedres inden for et fornuftigt budget.

Udgivet af Lehrmann Denmark
  • 64046 views
  • 0 Comments
nov 21, 2018